tisdag 31 juli 2012

Sensommar, OS och allt som ska i gång

Jag försöker upparbeta lite positiv stress men det är svårt. Så här sommartid så lägger jag in lägre och lägre växlar och den vanliga speedade Karlsson lyser med sin frånvaro. Det blir inte så värst många knop gjorda. Jodå jag knatar fortfarande i trappan (tre vändor i går och två härom dagen, orkade inte riktigt fyra efter semesteruppehållet) och jag har inhandlat ett par pumpstavar. Men annars går det lååångsamt.

Affischer ska upp till Westernkvällen den 29 september, biljettsläpp i morgon. Se till att boka ni som vill gå, det blir en hel del nya låtar och vi ska väl försöka få till lite Linedanse också ;)). Förra gången gick biljetterna åt som smör i solsken så vänta inte, vi fick säga nej till 20-30 stycken. Ska åka och sätta upp några i dag och resten i morgon.

Frk T repeterar musikal i Fjugesta vernda kväll, den ska spelas upp 18-19 augusti och det är ett fasligt körande dit. I går hälsade jag på Pizza och det är alltid dubbelt, speciellt när hon illtjuter och vill med hem. Märkligt att det inte går över. Fast jag gissar att hon skulle vara sån om hon var här hemma några veckor och Inger kom hit. Jag hoppas det i alla fall.

I dag har jag varit hos kiropraktorn, första besöket på åtta veckor och det hade gått rätt bra. Hoppas motionerandet gjort att jag klarat mig så bra men gissar att ledigheten gjort sitt till. Helt klart är dock att jag börjar ha lite mindre ont i kroppen i alla fall.

Men jag ska i alla fall flrsöka lägga in en något högre växel i kväll och fokusera på Julen, det ni ;). Helgen blir fylld av nöjen. Revy-SM i Karlskoga på fredag, byfest på lördag och Pippi i Lerbäck på söndag. Då får jag nog lägga i trean gissar jag, fyran kanske.

tisdag 24 juli 2012

Teknik ska helst funka....

Hemma från sommarens enda resa. Tror någon att det går att ladda ner bilder? Nja först är telefonen inte tillräckligt laddad och datorn går i ultrarapid, bara att vänta alltså. Jag berättar väl lite och bilder får komma sen.

Resan gick till västkusttrakter och närmare bestämt till Ytterby där två av mina kusiner bor. Den ena ute med sin husbil men Christer och hans Maria tog snällt emot oss. Vi har våldgästat där i flera dagar och släpat runt dem på diverse kostsamma saker. Vi gick ut hårt med en roadtripp till Ullared för att shoppa loss på GeKås, en äkta terapi denna vädertrista sommar. Att det regnade dagen lång gjorde inte saken sämre om man bortsåg från köerna i restaurang och kassan. Det var dock ingen kö in men det fanns typ ingen parkering att uppbringa. Maria körde runt 45 minuter innan en snubbe åkte och lämnade en glugg. Då hade redan Frk T och jag avverkat hästavdelningen och hennes födelsedagspengar var slut (hon gick därefter lös på mina). Det blev mycket kläder kan man säga. Men det är en bra affär, man hittar typ allt och lite till. En del som jag inte visste att jag behövde.... men det mesta var saker som behövdes. Jag är inte typen som köper 20 flaskor schampo och en jäkla massa plastpåsar, den avdelningen går jag snabbt förbi. Jag hade planerat att köpa lite dvd-film men se det hittade jag ingen. Morden i Midsomerboxarna hade de gömt eller sålt slut på och Skenet bedrar fanns inte heller. Nåja det blev påslakan och handdukar istället.

Dag två tillbringade vi på Marstrand. Jag var ju tvungen att gå i lite trappor så vi kutade runt i ruinen i två timmar. Ungarna ville se vartenda skrymsle där stackars fångar suttit och försökt karva sig ut med bara händer, hua vilket ställe. Barnen badade lite också och sen blev det lite mer shopping men bara lite, Marstand är inte precis Ullared.

Dag tre åkte vi till Ljungkile och hälsade på min farbror Gunnar. Han har en villavagn där som är som ett litet lyxigt hus. Utbyggt trädäck och plats för massor. Häftigt ställe med värsta utsikten. barnen badade i vattnet som faktiskt var rätt varmt. I den värmen trivdes brännmaneterna som vägrade ge sig längre ut till havs, man fick därför ha noggran koll och några simturer var det inte tal om.

Dag fyra var vikt åt Liseberg även om vi startade förmiddagen med att se på tv och minnas förra årets hemska dag den 22 juli. Usch ingen rolig påminnelse. Sju timmar gick vi runt i denna park, jag åkte inte en karusell men tryckte i mig diverse onyttigheter. Frk T åkte så mycket hon hann utifrån alla köer. Alla tyckte nog att denna söndag var utmärkt för Liseberg, lagom molnigt som det var. Frk T:s värstingåk denna gång var Balder (nåt uppskjut var det inte tal om detta år, det kom hon igång från i fjol). Maria var heller inte sugen på att åka Atmosphere i år igen (hon fick nog förra året).

Annars har vi umgåtts, ätit för god mat och druckit gott vin, fått lyxigt fotbad, tja så som det ska vara på en semester även om det gärna hade fått vara 25 grader varmt och havsbad för min del. Nåja det ska det bli nu och då får man ta insjöarna i besittning.

I dag fyller Frk T:s pappa år så grattis till dig Robin.

måndag 16 juli 2012

Uppgraderad....

Är nu äntligen uppe på fyra vändor i trappan och vägen ner. Nice. I min värld är första vändan alltid vidrig sen rullar det bara på. Jag hade kunnat klämma en femte runda men tror det är bättre att öka långsamt. Men vissa är inte sansade på högen, inte alls. I dag mötte jag en ung kille som kutade ner som en tok, han sprang om mig och sen stretchade han när jag kom tillbaka till trappan. Han hade hört talas om att man kunde besegra trappan på jobbet och gav sig dit för första gången i kväll och gjorde just det, besegrade trappan, tio vändor alltså. Dessutom hade han tagit med sig flickvännens lillebror som inte alls hade samma kondition och inte alls sprungit förut och han låg som en hög i trappan och knöt skor när jag kom förbi.
- Vilket varv är du på? stönades fram av denne, ca16-årige, lite lätt knubbige kille.
- Tredje, svarade jag.
- Sjunde, sa han och spottade upp sig och småsprang upp resten av trappan även om det såg tungt ut.
När han kom upp nästan krälade han vidare mot toppen och jag log och tog vägen ner direkt. Hans "svåger" som alltså redan var klar med sina tio varv och också hade extremt god kondis stretchade vidare där nere och frågade om jag sett honom.
- Jo då, han kröp nästan upp mot toppen sa jag.
Vi snackade en stund och hjälptes sen åt att övertala grabben att ge sig när han kom ner. Jag undrar verkligen hur han kommer må i morgon och jag hoppas han var sjukt nöjd med sina sju rundor. Galen premiär.

Frk T och hennes kompis Frk R tog tre varv. Polaren har bra grundkondis och joggade lätt upp vilket fick Frk T att må lätt illa. Till skillnad från mig så tycker Frk T att varv ett är lätt som en plätt. Jag känner mig lätt astmatisk första uppgången innan flåset kommer. Undrar varför det är så? Jag måste liksom komma in i andra andningen.

Annars har dagen ägnats åt att göra ärenden och tvätta. Underbart snälle Kamrat R har återigen skruvad isär min bil och denna gång bytt bromsskivor (härom dagen bytte han bromsbelägg men det räckte inte). Snälle Herr Berggren lånade ut sitt garage där bilen kunde lyftas upp vilket givetvis underlättade. Nu har jag bara några fler uppdrag till stackars Roger.

Datorn måste rensas och du vet det där modemet.... det är nog bäst att du gör det, jag kommer garanterad förstöra något annars. Jo jag vet, det blir kajko, jag läste instruktionen, nåja försökte i alla fall. Så tro mig, jag vet!

söndag 15 juli 2012

Trädgårdsarbete är också motion

Det slår jag fast efter att ha tillbringat helgen med i huvudsak den sysslan. Inte har det blivit vare sig trappklättrande eller joggingturer sen i fredags men det har känts ändå. Hela dagen i går gick åt till gräsklippning och ogräsrensning. Krille klippte ner jättejasminen till hälften och den är fortfarande stor. Det blev lite grillning med Roger och Ingela i går kväll och sen smakade vi på rabarbercider och sån kan rekommenderas.

I dag blev det trädgårdsarbete i form av kantklippning med sax (nog så jobbigt). Dessutom klippte jag bort alla vissna rosor på rosenbusken som till skillnad från alla andra verkligen måste gilla sommarvädret, den dignar av stora, fantastiskt vackra och väldoftande rosor. Sen städades och fejades det värre här. Frk T slog till och städade hela badrummet och jag är nog fortfarande i chock, något sådant har aldrig hänt förut. Sen gjorde hon tårtan nästan helt ensam! Hon blev nämligen firad av släkten i dag och förärades med en massa kosing att shoppa på Ullared för. En ridväst är viktigast men pengarna kommer nog räcka till mer. Att grillen gick sönder och nu har fått starta grovsopshögen är väl bäst att jag inte plågar er med, jag har som tur är en granne med grill.

Kvällen har tillbringats hos Åsa och Per. Per och jag har filat på julsketcher och Frk T och Åsa har ridit. De är så snälla. Frk T får rida och dessutom fick hon mer presentpengar. Det är så man nästan skäms, hon får ju rida alldeles gratis. Tack!

Det fick minsann bli en sen middag här i huset, 22.30 var maten klar....undrar vad Anna Skipper skulle säga om den saken?

lördag 14 juli 2012

Vänner!

Man ska vårda vänskap!
Ömt.
Särskilt vänskap som varit nära och betytt mycket.
Det glömmer man ibland.
Vissa somrar har bara flugit förbi och plötsligt varit slut utan att jag hunnit just det.
Den här sommaren är så oplanerad som en sommar kan vara.
Det känns väl inte precis bra utan snarast lite trist MEN jag hinner saker jag inte hunnit.
Som att vårda vänskap.
Som att hälsa på och umgås. Inte bara umgås ytligt i sociala medier med människor man känner lite grand även om det också är bra utan träffa sina riktiga nära vänner som man inte ser så ofta.
I dag var Frk T och jag till Karlskoga och träffade Jenny och till slut också Kalle. Två av mina bästa vänner som jag träffar alldeles för sällan men som varje gång jag träffar dom känns som att det var nyss.
Häftigt och gott inombords.
Inte blev det rätt först men ändå blev det bäst. Så kan man uttrycka saken på knepig svenska.
J mådde sådär och trodde hon meddelat det via fejjan.
Hon hade nog glömt trycka enter eller nåt för vi knackade på och klev in.
Sigge den "stora" vakthunden gjorde sitt bästa för att mota ut oss men han är inte precis skräckinjagande, så till hans förtret klev vi på ändå.
Dagen blev kanon i alla fall.
Vi hade mycket att prata om.
Mycket att berätta, det hade hänt en del sen sist.

Frk T åkte lycklig hem med en sån där "fåneritelefon" visserligen en "gammal" variant som väl ingen vill ha längre men vadå, den har ett äpple med en biten tugga på sig.
Kvällen blev hysterisk och traumatisk och otålig när denna skulle igång.
Frk T fick tag på sin pappa som fortfarande camperar på Matilda men ändå gjorde en lotsande insats.
Även mamma gjorde slutligen en insats genom att få barnet att förstå att "datorn jobbar, den tuggar på, det tar lite längre tid än du tror, vänta, vänta, vänta".
Nu är endast traumat kvar i hur apparna ska kunna laddas ner utan att man ska behöva skriva in sitt Visakortsnummer.
För se där går gränsen för denna ömma moder.
Här skrivs inga kortnummer in någonstans, inte en chans!
Det måste finnas andra sätt.
Vi sover på saken.
Sov gott och glöm inte era vänner.

fredag 13 juli 2012

Förundran

Höstlikt är det i kväll. Regnet öser ner denna sommar även om den inte är i klass med sommaren 2000. Det är lite sol ibland men det varar inte och i kväll är det dessutom riktigt kyligt. Höstfeeling, vilket inte känns riktigt bra i början av juli. Nä, en äkta svettig värmebölja behöver vi nu!

Men jag tänkte skriva om männískors reaktioner. Reaktioner på vad som sker. Som ni vet har jag denna sommar en förkärlek för trappor, långa trappor. I går var jag uppe för tionde gången denna sommar och jag inser nu att jag knatat uppför dessa 427 trappsteg 22 gånger vilket ger 9394 trappsteg uppåt och en hel del trappsteg ner eller vanliga steg nedför högen. För att öka på det hela har jag också börjat jogga så smått.

Vad händer då? Börjar folk tycka att wow vad bra att du motionerar? Eller yes, nu förlänger du ditt liv? Njaaaaaeij inte riktigt. Jo då, en del tycker det är bra som tusan och peppar på. Men mer förunderligt är alla varningar som kommer. Knäna kommer paja, fötterna, senor och någon påstod till och med att det var skadligt för hjärtat att gå i trappor och att jag skulle cykla istället! Man vet inte om man ska skratta eller gråta, det är säkert i all välmening men ändå förunderligt.

När jag satt här på min allt fetare rumpa och stoppade i mig chips och andra onyttigheter sa ingen; sluta Susanne du får hjärtinfarkt eller du kommer att få operera knäna när du blir för tung! (Nåja jag överdriver grovt nu men i alla fall, jag vill visa på kontrasten).

Jag är faktiskt helt säker på att det är bättre att göra det jag gör nu och att jag förbättrar min hälsa enormt. Det var nämligen så att jag började få ont överallt. Ont i fotleder, ont i höfterna (framförallt i dom), ont i rygg och nacke ont, ont, ont. Vila hjälpte inte ett skit. Jag är inte heller en person som gillar att springa till doktorn och få värktabletter som bara låter levern arbeta övertid. Jag ska vara halvdöd om jag ska masa mig iväg till en läkare (mest för att jag kan få veta att det verkligen är något fel på mig men ändå). Alltså satsar jag på självhjälp. Kiropraktorn är fantastisk men jag blir med tiden ruinerad och alltmer beroende av honom så träning verkar vara en framkomlig väg.

Jag har fortfarande ont bortikring men det tänker jag bort. Jag tränar på, envis som en åsna och det blir bättre och bättre. Jag har ökat på trappgåendet med joggning som sagt och stavgång. Så fort jag får den minsta möjlighet (pengar alltså) ska jag köpa ett par BungyPump. Ni vet såna där stavar som åker in när man trycker ner dom, med motstånd. Jag tänker träna på, massor och jag ger blanka f-n i om det gör lite ont här och där och visst, om jag får ont i nåt knä eller en hälsena så är det i varje fall inte värre än det var förut när benen domnade och höfterna värkte så jag höll på att bli galen. När jag tänker efter så var det nog mer än en vecka sen jag tog minsta alvedon. Bra för levern också alltså ;-).

Så tack för all omtanke men..... ! Häng på istället. Ni behöver inte gå i trappan eller springa, hitta ert eget sätt. Jag har till och med fått med mig Frk T på motionerandet, i går hängde hon med på tre trappvändor (fast jag tyckte hon kunde nöja sig med två) och i dag joggade/gick vi och plockade ett par liter kantareller på hemvägen vilket alltså innebar lite vila emellan ;-).

söndag 8 juli 2012

Regn igen...

Hm jag hoppas verkligen inte denna sommar går till historien som lika regnig som den 2000. Då föddes nämligen Frk T och därför minns jag den klart och tydligt. Juni var ok och lite blandad, sol/regn sådär. Några varma dagar att stöna över i nionde månaden men se i juli började det skvala och det höll på varenda dag fram till hösten. Varenda dag, jag skrev upp. appellplanen på bruksis var så vattensjuk så vi fick ställa in tävlingar, potatisodlarna rodde ut och grät över sina ruttna potatisar. Nä så illa ska det väl inte bli, det har ju varit rätt fint under veckan faktiskt.

I går var det molnigt men varmt. Jag och Gunilla for till Karlskoga och såg Lyset spela Madicken. Helt Lysande som vanligt. De har ett passande namn Lyset ;) för de är nästan alltid lysande och väldigt duktiga. Inte bara på skådespeleri utan på scenografi och att fördela scener på ett fint sätt så allt går fram med enkla medel. Jag blir alltid så sugen på "riktig" teater när jag ser dem. Revy är naturligtvis lika riktigt men en helt annan genre som kräver sitt. På många vis är det svårare eftersom man måste kasta sig i och ur olika karaktärer och hinner ofta inte landa särskilt länge i en och samma. Mordgåtan vi gjorde gav lite smak på den andra världen och jag känner att vi måste göra mer sånt, också. Nu i sommar är det dock hög tid att planera julshowsrevy hur skumt det än känns. Jag ska skicka ut lite tider för skrivarmöten sen, vi måste verkligen komma igång nu.

Egentligen skulle bloggen handla om bananflugor, ett riktigt gissel, så den får nu övergå till det. Jag förstår inte vad som får dem att trivas i mitt kök. Det är nu näst intill kliniskt rent. Inte en frukt eller annat ätbart finns framme. Soppåse och kompostpåse är tömda. Häromdagen flyttade jag in diskmedlet som luktar äpple i ett skåp men ändå så är de kvar. I går körde jag kaustiksoda i avloppet två gånger. De är ändå kvar. Vad tusan är det de gillar? Kan någon vänlig själ svara på det?

fredag 6 juli 2012

Jord under naglarna

Lå mig säga så här; i dag är det ingen sol - men varmt. Rent av bedrövligt svettigt så man kan nog vänta sig åska till kvällen. Jag har i dag varit och rastat Frecklesflocken och lite annat smått och gott. Det är tusen saker som behöver göras och jag har någon idé att göra alla måsten innan Frk T kommer hem så vi sen kan ägna oss åt roligheter. Hon hatar när jag säger att jag ska städa, klippa gräs och sånt som är nödvändigt. Hon vill istället göra sådant som kostar en massa pengar. Men jag har nu tänkt ut en massa billiga och inte billiga saker att göra när hon kommer hem. Ibland är det ju svårt att hitta kompisar så här års när de flesta åkt i väg på semester, ingen är hemma samtidigt. Stallet är sommarstängt och vi har skippat att sätta upp poolen i trädgården.

Dagens måste blev växthuset. Jag har inte orkat bry mig i det fallfärdiga rucklet men vill gärna ha några tomatplanor. Nåja jag gav mig i väg till K-Rauta och köpte jord och koskit och sen till Blomsterlandet som hade utförsäljning. Halva priset på allt! Alltså kom jag väl hem med två tomatplanor (det fanns bara två som såg ut att hinna få tomater innan vintern och jag hoppas verkligen inte det var biffvarianten), en spank peppar, en Lycklig Lotta och fyra Pelargoner. Jamen jag kunde inte låta bli, två Mårbacka och två andra specialare. Jag har faktiskt köpt extremt lite blommor i år. Dels har jag inte tyckt att pengarna räckt och dels lyckades jag faktiskt övervintra 29 stycken. Men de vill ha sol så de växer till sig, inte bara någon dag då och då utan en riktig värmebölja. En sån då man stönar över vattnandet varje kväll och som gör att man tvingas sova på verandan.

Nåja sommaren har ju bara börjat det kan hinna komma. Mina båda systrar är nu i Spanien och man kan ju hoppas att de skickar över lite sol inte bara värme.

torsdag 5 juli 2012

Sommarjobb!

Jaha så går en barnledig vecka framåt. Jag kan längta lite efter frihet men när den kommer är det rätt trist så Frk T får gärna komma hem snart. Nåja solen skiner och hon är på sjön med sin pappa och familj. Badtemperaturen i Vättern är 18,9 grader upplyste hon mig om i går. Brr så kallt tyckte jag, men se det var det inte alls.

Jag tillbringar dagarna med jobb. Kökstädningen med fönstertvätt är avklarad och i dag har jag minsann oljat in verandagolvet. Rätt mycket jobb med det kan jag säga. Alla saker måste flyttas och sen ska det sopas, dammsugas, skuras och till sist oljas. Nåja nu är det gjort och brädorna var törstiga så det behövdes. Nästa sommar är det nog time att måla om verandan. Uha så jobbigt, det orkar jag inte tänka på i år.

En liten resa till Ytterby utanför Götebrog ska det bli. Vi ska hälsa på min kusin precis som i fjol. Tack vare fejjan har vi tagit upp kontakten vilket är mycket trevligt. Men innan dess har jag en massa tom tid. Den får fyllas med en massa träning och mer jobb gissar jag. Här finns massor att göra, som jag inte har lust med.

Jag var till högen i dag också, det var nästan en vecka sen sist. Hälsenorna har fått vila. I dag blev det två vändor men jag tog vägen ner istället för trappan. Jag tror det skonar hälsenorna lite. Sällskap fick jag också av en förälder (en av mina favoritföräldrar genom tiderna faktiskt) som är brevbärare. Rackarns, brevbärare har bra ork i trappor dom, hon bara knatade på och vi gjorde sällskap ner i rask takt. Jag orkade inte helt hålla hennes tempo upp vända nummer två men jag ökade rätt ordentligt ändå. En av de trevligaste sakerna med trappan är att man träffar så mycket folk. Alla blir liksom polare i svettandet och flåsandet. Jag gillar verkligen trappan även om jag inte går ner i vikt. Nåja det blir ju muskler och kondis av det hela i alla fall.

Jag hinner sola lite också och jag hoppas solen stannar kvar så länge som möjligt. Väderprognoser kan ta sig nånstans..... bara sol önskas.

onsdag 4 juli 2012

Semester

Ja så heter det och inte sommarlov. Denna vecka började med onda hälsenor och påtvingad trappvila. Irritationspoäng 7...minst. Istället städade jag köket, det är jättefint och framförallt rent nu. Vuxenpoäng...5 i alla fall. I dag har jag umgåtts med min äldstaste, bästaste vän M och det ger bra sociala poäng.

Kvällen har tillbringats med goda kraxvänner på teater i Stora Mellösa. En söt liten sommarteater med fina sånger sjungna av duktiga sångerskor. Duktig orkester också. God korv och massor av myggor.

Jag har haft en sjuk värk i vänster arm också. Det började i går kväll och natten var ohygglig. Jag har dagen lång funderat på vad jag kan ha gjort. B trodde jag lyft en säck grillkol men jag testade och den var skitlätt och kan omöjligt gett mig sån värk. Till slut slog det mig att jag kanske sträckte mig när solstolen rasade ihop i går. Hehe, teknisk som jag är lyckades jag efter att ha kravlat mig ur virrvarret i alla fall skruva ihop eländet. Det kan ha varit det? Nåja det håller på att bli klart bättre.

I morgon får hälsenorna ha vilat tillräckligt!

söndag 1 juli 2012

Party, party, party

Känns som att sången dansa, pausa, dansa, pausa har symboliserat denna helg. Frk T har haft papphelg så jag har kunnat roa mig bäst jag velat. Fredagen var vikt åt umgänge med Mr Z, vi hade redan tidigare i veckan planerat att fira att hans semester startat. Det var bestämt att vi skulle besöka Södra vattentornet och jag blev därför en aning förvånad när han och hans polare började gå åt andra hållet. Jag fick då inse att vi skulle till Strömpis på allsång. Det blev en trevlig kväll med en ruskigt blöt avslutning. Då menar jag inte invärtes även om det räckte det också. Efter att ha avverkat Nån restaurang jag glömt namnet på, Strömpis, Olles och Mc Donalds så vräkte regnet ner. Vi sprang nästan hela vägen hem till Mr Z och stod i hans port och väntade länge och väl på bästa Bittan som skulle hämta mig. Hon fick krypköra för att slippa vattenplaning så det tog en stund.

Efter att ha somnat med blött hår var jag snygg som få denna lördagsmorgon. Efter visst åtgärdande av detta så gick hela dagen åt till mer festförberedelser. Kraxkompaniet hade sin stora sommarfest nämligen. Den hade vi efter moget väderövervägande bestämt oss för att ha hemma hos Per och Åsa som innehar en stycket stor lada. Denna hade under veckan röjts ut och när vi kom var det redan pyntat med massor av björkar. Det var dukning, matlagning och riggande av musik som präglade dagen. The wild horse silverdollar saloon band är ju våra och de tänkte givetvis spela en del under kvällen även om tanken givetvis var att de skulle partaja lika mycket som oss andra. Det blev en trevlig kväll med västerbottenpaj, grillat och jordgubbar och massor av musik. Bra jobbat alla som hjälpte till att fixa och trixa. Per och Åsa ska givetvis ha ett stort tack för att vi fick vara hos dem. När vi kom i dag som städpatrull var dessutom det mesta redan klart. Glas, bestick, burkar och kastruller var redan skinande rena. Bord, stolar och björkar som bortblåsta. Alltså jag undrar om ni sov något Per och Åsa??? Ni måste varit uppe i ottan.

Nu är det sommar och vi kan inte direkt ta paus. En ny revy måste skrivas och planeras. Dessutom ska vi givetvis gå på teater och farser. I augusti är det dessutom revy-sm i Karlskoga och jag tänker i alla fall ta chansen att åka och titta när det för en gång skull är nära.

Frk T bestämde sig hastigt och lustigt för att följa med sin pappa ut på Vätterns bölja ett tag så jag blev helt solokvist. Då ska det passas på att gås på teater, får vi till det får både Svennevad och Stora Mellösa besök.