måndag 27 augusti 2012

Jag dööööör!!!!

Ungefär så kände vi nyss både Frk T och jag. Under kvällen har jag gnällt lite över att det luktar nåt konstigt vid datorn. Jag har stuckit näsan runt den och undersökt bordet. Började fundera på om jag fått pissig andedräkt av GI-kosten och näsan helt enkelt satt för nära munnen. Nåja vi åkte ut på en cykeltur för att plocka lite kantareller (lite hittades utan att vi travade in i skogen). När vi kom hem ägnade jag mig åt cyklarna och Frk T kom utstörtande och talade om att det var en råtta som luktade. Aha en mus, det var det kattuslingen ägande sig åt i natt kanske (fast jag begriper inte vad hon skulle vara på övervåningen för i så fall).... tänkte jag ända tills jag fick se. En JÄTTESORK under bordet med datorn. Jodå nog kunde en sån lukta allt. Kattuslingen kan knappast ha tagit en sådan inomhus. Men det lilla fanskapet har väl tagit den ute och släpat in bytet för att visa upp det. Tack för den! Fy fan, jag undrar om den legat ett par dagar eftersom det luktade så. Tänk om jag hade satt foten rätt på den? Augh!

Jag fick i alla fall ner den i en hundbajspåse och ut i soptunnan. Ett tag tänkte jag en makaber tanke att fota den och lägga ut på fejjan och här, men vad fan, jag måste bespara er äcklet. Frk T rusade in och hävdade att hon måste ha parfymlukt och herre min je.... nu stinker hela huset av parfym i nån sötsliskig doft. Fönstren står på vid gavel för jag får näst intill astmaanfall på kuppen. Fan vet vilket som är värst död råtta eller massor av parfym?

söndag 26 augusti 2012

Upptakt

I dag hade vi upptakt på JULSTÖK vår kommande julrevy. Å så kul det ska bli. Extra roligt var att se alla nykomlingar, det är jättekul att vi får förstärkning. Duktiga sångerskor och en riktig dansare gudbevars. Jag tror vi alla tycker det är kul att det kommer nya förmågor. Vi blir fler, vilket är härligt och nykomlingar blåser extra liv i allt.

Jag hade dagen till ära slagit till och gjort en powerpoint och presenterade det hela. Nu återstår en himla massa skrivande och lite köpande. Det finns ju en del bra som andra redan skrivit.

Eftermiddagen ägandes åt trappan. Fem vändor släpade jag mig uppför och det var segt värre. Flåset var inga större problem men benen blev trötta. Tröttare än vanligt. Jag funderar på om det är kolhydratbristen kanske. Kolhydrater ger ju energi och nu måste kroppen ta av fettet. Det är ju det som är meningen men en coka cola hade gett en riktig energikick, det tror jag. Men se sånt blir det inget av med. När jag får för mig något kan jag vara envis som en istadig åsna. Nu försvinner kilona och kondisen ökar. När jag fyller femtio (det är inte så himla länge kvar) ska jag vara mer vältränad än jag någonsin varit, så det så.

Sömn står på schemat. Jag är grymt trött både i kroppen och skallen. Jag tog tag i en jobbgrej som hängt som ett ok över mig veckan lång. Nu är det klart, eller så klart jag kan göra det iaf. Sov gott.

ÄNTLIGEN!

Halleluja kunde också vara en passande rubrik. Nu rasar kilona. Jag har minskat 3,6 kg på två veckor. Trots idogt trappgående och stavgång denna sommar har kilona setat som fastkletade på kroppen. Visst har den förändrats och blivit mer musklig och det har känts bra. Men kilona har lik förbannat varit för många, jag är ju inte störtloppsåkare och jag har tydligt kunnat se att det funnits fett också inte bara muskler. Men två veckor med GI-kost har fått fart på nedgången. -2,2 första veckan och -1,4 andra. Det är kanon för mig för dels är jag tjej (viktminskning är ett område där män också har fördelar fast dessa bär de ingen skuld till ;) och dels har jag inte kollosalt mycket övervikt. Hade jag vägt i hundrakilosklassen hade jag sökt till Biggest looser och gått ner tio kilo i veckan men jag inser att detta inte är möjligt i mitt fall. Synd, för då hade jag varit klar.

Hur jag gör?
Jo INGET socker, då menar jag INGET. Inte en godisbit, inte en kaka eller bulle, inget socker i kaffe eller te helt enkelt nada. Det är den enkla biten.
Nästan inga kolhydrater. Ca 50 gram per dag, dels äter jag ryvita till frukost och dels får man i sig lite vare sig man vill eller inte. Kolhydrater finns dolda lite överallt. Sen äter jag förstås de som finns i grönsaker och frukt.
Motion, jag går i trappan, inte lika ofta som i somras på grund av att jag helt enkelt inte hinner och pumpstavarna ska användas ännu mer. Ja det är det hela.

lördag 25 augusti 2012

Att läsa mellan raderna....

Det är något vi tränar barnen på i skolan. I verkligeheten är det krångligare. Kvinnor är förbaskat bra på att läsa mellan raderna eller snarare läsa in saker mellan raderna som inte finns. Dessvärre är jag inget undantag. Jag kan fundera länge och väl på; vad menade han/hon med det? Ändå är jag förmodligen en kvinna som är ovanligt rak. Ärlig in förbannelse. Inte så att jag kastar taskiga sanningar omkring mig, men jag varken ljuger eller luras särskilt ofta. Jag kan dock leva i förvirring över att andra inte är raka och därför fundera på både det ena och det andra. Nu finns flera personer som gör mig en aning förvirrad, inte direkt negativt förvirrad men jag vet baske mig inte.

Jag kan önska att det vore lätt, att jag visste, betyder det där det jag tror? Men icke, det kanske betyder tvärtom eller bara precis det vederbörande säger och inte mer. Gud så trist. Hm men så trist det skulle vara om allt var solklart då. Nåja den som lever får se.

Ha en trevlig kväll och njut av augusti, det är vackert nu.

torsdag 23 augusti 2012

Tiden rusar och jag slarvar bort

Så fort det går att komma i ekorrhjulet, tiden rusar fram. Den här dagen har gått fort, jag har jobbat fort, lagat mat fort, ätit fort, haft styrelsemöte fort och kört fort...ungefär så känns det. Min ena systeryster fyller år men i vår familj är vi usla på att gratta rätt dagar, det får bli när vi kan klämma in det. Vi har två barn kvar att gratta som fyllt under sommaren, paketen har legat på fönsterbrädan i köket i flera veckor. Nu får jag fylla på med ett till syrran och hoppas vi kan ha ett kalas snart. Pappsen behöver också hjälp ont i ryggen som han har.

Vad märkligt det är, först är det sommar och jag har ju förhållandevis lång semester och tycker många dagar är rätt trista och ibland innehållslösa ( i alla fall med mina mått mätt). Men inte gör man allt man skulle kunna hinna då inte. Nu när det är fullt upp med jobb och skola då ska det skrivas revynummer, verksamhetsplanering och pedagogiska planeringar blandat med en massa viktigt mänskligt. Fast jag har lärt mig att tänka att jag hinner, jag måste inte göra det nu i alla fall inte de materiella sakerna. Problemet är att jag fortfarande kan vakna mitt i natten och fundera på om inte de försvunna kvittona ligger i skålen i hallen (det gjorde de inte) eller som en annan natt när jag vaknade och insåg att verksamhetsplanen faktiskt låg på pianostolen. Man sover gott när man hittat en sån sak. I kväll ska jag strunta i kvittona och gå och lägga mig, jag letar vidare i helgen. I helgen tänker jag annars ta mig tid till några viktiga saker också. Inte bara dom där jag tror jag är oumbärlig utan sådana där jag kanske är det på riktigt.

onsdag 22 augusti 2012

Åter i vardagen

Så är man tillbaka i vardagen eller selen.... Det kändes lite bättre efter att ha träffat ungarna även om viss frustration finns kvar. Det blir säkert bra bara allt sätter sig, det känns ungefär så här varje höst.

Denna dag har varit vikt för Studiefrämjandet och Kraxkompaniet och full av jobb. På söndag har vi upptakt för höstens revy Julstök. För att slå till ordentligt har vi i produktionsgruppen bestämt oss för en powerpoint och en sådan har jag åstadkommit i dag. Sen har jag mejlat polisen om tillstånd för dans, och alkoholhandläggaren om vad vi planerar under hösten. Fixat brev till barnteatern, inbjudan till upptakten och börjat skriva på en sketch. Ett besök på Studiefrämjandet och ett på banken har hunnits med. Slog till på en maskin tvätt och lite shoppande på ICA och matlagning också. Dagen har flugit fram.

Hösten blir rolig men riktigt arbetssam. Det här händer på Sturepalatset:
14 september - I Afton Dans, Kumlas och Lekebergs måbra-körer sjunger danslåtar och ett band spelar.
25 september - 25-års Jubileum för Hårmetropolen (man kan köpa biljetter genom dom, historia, frisyrvisning, skojsigheter och musik erbjuds).
29 september - Vilda Westernkväll i repris med en del tillägg, fler låtar helt enkelt och lite Linedanse för publiken hoppas vi få till.
7 oktober - Allsångscafé med Kraxkören.
17, 23, 24 och 30 november samt 1, 7 och 8 december JULSTÖK

Vi har ett annat litet fint jobb också men det är inte för allmänheten utan vädligt specifikt för dem det gäller.

Så hösten är full så det räcker kan man säga.

Frk T har börjat sexan och har fullt upp med franska som är helt nytt och engelskaläxa som hon faktiskt kom ihåg att göra helt självmant. Hoppas det håller i sig. Att börja på högstadiet som de här i kommunen gör redan i sexan är spännande och mycket nytt. De blir stora men är ändå minst kan man säga. Annars gäller mest hästar i hennes liv.

måndag 13 augusti 2012

Sista semesterdagen

I morgon börjar allvaret, åter i selen eller vad man ska säga. För att vänja mig lite tjuvstartade jag med Studiefrämjandejobb och ett möte. Den 14 september blir det "I afton dans" på palatset med Måbra-körerna som sjunger danslåtar och ett band som spelar.

För att göra dagen lite extra jobbig hade jag bokat in ett tandläkarbesök. Sprickan jag haft i en tand i överkäken skulle lagas. Missmodig och en aning nervös stoppade jag i parkeringspengar för två timmar, tänkte att det tar säkert låååång, ond tid. Hm, döm om min förvåning när jag var klar på ca 25 minuter och då väntade jag säkert fem minuter på att bedövningen skulle verka. Sprickan kan inte varit jättedjup eftersom det gick så lätt. En tusenlapp fattigare åkte jag rätt lättad hemmåt. Sluddrade dock ett par timmar och såg lite hängig ut i nyllet.

Frk T började på ridningen i dag och vi byter nog till måndagar så det blir enklare med jobbet. Efter ridturen bar det av till Fjugesta och repetition. Vi var ju en timme sena varpå jag tillbringade tiden med pumpstavgång i Riseberga. En trött unge hämtades och nu har hon säkert redan somnat. Kan ju vara bra att köra lite mer normala rutiner sista sommarlovsveckan. Fast jag undrar hur jag ska kunna somna... men lite trött är jag i alla fall. Första dagen brukar man ju komma upp i ren chock det blir väl värre dag två.

Jag har ju börjat med en diet också. GI med hård start (typ LCHF) i 30 dagar. Inte många kolhydrater slinker ner här inte. Visst blir man mätt utan men det känns ändå konstigt tomt i magen. Frk T fick pommes och kyckling och jag bligade avundsjukt på hennes kolhydratstinna pommes men upptcäkte att "potatismoset" jag gjort på blomkål och matlagningsgrädde var riktigt gott. Det vore väl själva f-n om jag inte skulle gå ner nåt nu. Efter 40 trappvändor har jag muskler som en störtloppsåkare men väger inte ett gram mindre. Nu ska fettet på magen bort om det så ska bli det sista jag gör.

Sömn är bra för viktminskning säger dom så....natti natti.

Höstångest

Nu har jag gått in den sista semesterdagen för klockan har slagit tolv. Har njutit av OS-avslutningen som varit lika magnifik som invigningen. Är, om möjligt, än mer sugen på att åka till England, ett land jag aldrig besökt.

Men ångesten smyger sig på, på tisdag börjar allvaret och sen blir det bara mörkare och mörkare. Än kan man njuta av sammetslena augustinätter, förhoppningsvis utan en massa regn. Jag känner mig rätt utvilad och Frk T är sugen på att börja högstadiet. Jag kan dock inte helt känna att; rackarns vad kul det ska bli att börja jobba.... synd, det hade varit fint att känna så. Jag hoppas att det kan bli en förändring och förbättring så det blir roligt men det ska till en del. Men man ska vara optimist. Jag är ju inne i en turfas, det vet jag eftersom jag i går smaskade i mig tre isglassar och fick godaste smaken på alla. I dag köpte jag en triss och vann 50 kronor....så vem vet ;). Jag vill gärna ha tur på fler vis, kan man få önska sig det?

För övrigt så är jag lite trött i benen. I dag har vi ställt tillbaka alla bord och stolar på det nypolerade golvet på palatset och därefter så slog jag ett litet rekord. Det blev i dag fem vändor upp för trappen till Högen. Det är många steg det. Och jag har inlett en hård GI månad (det är slut med isglassar) vilket innebar att jag knappt har ätit en enda kolhydrat på hela dagen. Så jag är lite stolt över mig själv, osvenskt men det bryr jag mig inte om.

Nu ska elden slockna och jag ska också slockna. Sweet dreams!

lördag 11 augusti 2012

Skrivarträff

Skrivarträffar ja, sådana kan se lite olika ut. Den första inför julshowen var inte så välbesökt eftersom det var vecka 28.... då kom Per och jag. I går kväll hade vi på inrådan från viss trummis (med erfarenhet från andra revysällskap) en skrivarträff med god mat och dryck som lockande inslag. Då kom 12! Om själva produktionen ökade ska vi låta vara osagt ;))) jag vill inte delge er mina anteckningar här men bilden bevisar att jag faktiskt skrev lite. Det lär ha spelats in lite roligheter och vi kan säga att jag hoppas mer på den dokumentationen.
Trevligt hade vi i alla fall. Sommaren visade sig från sin bästa sida och vi kunde sitta ute och äta för att sedan flytta in till Pers och Åsas fina inglasade veranda. Alla var glada och julstämning infann sig när gitarrer och ukulele kom fram. Jag vill tillägga att mitt gitarrfodral är praktiskt om än inte så snyggt.

Kvällen tog till slut, slut och det skulle köras taxi till Fjugesta. Nåja inte av mig förstås men av Bittan, den ängeln ställde som alltid upp. Jag var däremot medkommenderad som kartläsare för att Bittan efter avslutat förvärv skulle kunna hitta hem. Sämre kartläsare har hon nog sällan haft. Denna usla variant blev åksjukare än åksjukast. Intag av diverse drycker innan avfärd gjorde inte saken bättre. Jag tackade dock å det bestämdaste nej till ölen som bjöds från baksätet. Det beordrades dessutom att hon skulle undvika gupp (för att ölen inte skulle skvimpa ut) och jag önskade ett undvikande av svängar och man kan då säga att det blir himla roddigt att ta sig från Vallersta till Fjugesta. Ska man köra rakt så lär man passera en hel del knöliga åkrar och diken.... så valet föll på krokighet. Nåja i Fjugesta fick jag med mig en flaska bubbelvatten med krav på återlämnande och det hjälpte lite. Man kan säga att dagen blir lite stillsam......

Bittan däremot har åkt till palatset för att lägga på ett tredje lager golvpolish, fantastiskt bra. Vi (i järngänget) har de sista dagarna varit duktiga värre och skurat och polerat golvet så det ska vara riktigt fint och lättstädat inför höstsäsongen. Ska nog titta lite mer på OS nu.....

Bilderna är stulna från fb av Roger och Kent, tack för den stölden.

onsdag 8 augusti 2012

Repetition, OS och väder

Nu är vi på G. Biljetterna till Westernkvällen bara ....tar slut. Inte många kvar, nu börjar vi fundera på när vi kan klämma in en extraföreställning, bara en vecka efter biljettsläpp! Nice! Fast september är lite knökafullt men det går om det behövs. Annars planeras julrevyn som går under namnet JULSTÖK som bäst. Det blir nog riktigt kul. Fler riktigt kuliga idéer ska vi klämma ur oss på fredag.

I kväll var jag och repade (körade) lite med Bettan. Vi tar en i taget med bandet så vi får repa låtarna i lugn och ro. Det blir kanonbra med hennes låt nu, rutinen börjar komma. Mina låtar ska repas nästa vecka, å så kul det ska bli.

På OS-fronten så var besvikelsen stor när Rolf-Göran Bengtsson tvingades avstå hoppfinalen eftersom hästen hade en skada. Liten för all del, men den gjorde ont. Heder åt denna världsetta, att då tänka på sin häst och avstå. Det är nog inte alla som gjort det valet. Som plåster på såren gick handbollskillarna och slog Danmark. Det märkte jag först när jag kom hem av kommentarer på fejjan och euforin märkte jag när jag vaknade upp i soffan efter att ha somnat till spjutkvalet, bollsporter på tv är inget som prioriteras här men kul att de vann. Sportkommentatorn utbrast "vi har högre berg, snyggare drottning och vi är bättre i handboll...i kväll" och det var ju lite skojsigt.

För övrigt så har det handlat mycket om regn i Kumla denna dag (och i går med, för all del) jävlar vad det har regnat. Ändå värre i själva Kumla än här ute. När jag körde ungarna till musikalrepet i Fjugesta så var det som en vägg av regn vid gamla E20. Det regnade här också men inte så in i helsike, det kom tydligen 65-70 mm på en timme. En massa stackare har vattenfyllda källare och avlopp börjar gå åt fel håll. Äckligt värre. Fy en sån sommar vi haft. Visst har det varit en och annan solglimt men på tok för lite. Enda väderfördelen i dag var väl att Frk T kunde rida Pompe på förmiddagen eftersom bromsarna höll sig borta, alltid något.

Sömn står på mitt schema. I morgon ska golvet på palatset skuras och bonas, fint värre ska det bli.

måndag 6 augusti 2012

OS.... och Revy-SM

Jag som inte skulle titta! Jag skulle ut i solen så fort den lös det allra minsta. Den lyser faktiskt då och då men inte strandväder precis. Det är bara att inse att detta varit en riktig skitsommar om man nu inte varit vid kusten eller i Skåne dessa sista veckor, där verkar det råda viss värmebölja. Skönt för alla som planerat så.

Men OS är ju trevligt, särskilt hästsport. Fälttävlan med silver som nästan blev ett guld var sjukt spännande och nu hoppar laget alldeles lysande även om Lisen for av mitt i ett hinder i går så man fick snudd på hjärtatack. I går ägnade jag annars förmiddagen åt att lite lagom "trött" kolla in Triathlon och yrvaket inse att svenskan var på väg att ta medalj. Värre guld/silverstrid har sällan skådats, snacka om uppvaknande. I dag togs det guld i segling. Det var inte så spännande mest förvirrande men lika kul ändå. Kamrat Uffe som minsann filmar skojsigheter i London åt SVT fick chansen att filma silvret i lerduveskytte och det var säkert latjo, undrar om det var han som filmade när silvermedaljören sa fuck you rakt in i kameran? OS är kul på flera vis. I kväll sappade jag mellan Poirot och friidrotten för att inte missa 100-metersfinalen. Bolt vann klart överlägset, hade nån tvivlat? Jo en massa journalister tydligen....hur de nu kunde göra det? Det är ju bara att titta på karlns långa skanker och inse att ingen jäkel kan hinna ifatt när han får snurr på dom.

Fast nu snöar jag in på detta så jag glömmer helgens viktigaste händelser. REVY-SM har för tusan gått av stapeln i Karlskoga. I fredags var vi 13 kraxare som snikade skjuts med Lekebergarna och for till Karlskoga och spanade in det hela. Massor av bra saker fick vi se, en del riktigt, riktigt imponerande. Kanske köper vi något och försöker oss på det hela själva. Jag satt och önskade en större scen så vi kunde ha dansare med, men jag gissar att vi ska vara så glada över hur bra vi har det och inte ens tänka den tanken. Vi avslutade såklart med efterfest på Börsen vilket också var trevligt. Tack Ingemar för skjutsen!

I går var det fest igen, Hörstabackens sommarfest hos Tellanders. Som alltid välordnat och trevligt. Som tur var blev det inte så sent, om man nu bortser på mitt nattglappande framför sporten då.... sen vaknade Frk T klockan fem och hade ont i magen vilket innebar att jag halvsov på en madrass i vardagsrummet eftersom hon la beslag på soffan. Det gick över och hon somnade.... nåja jag måste ha sovit jag med för plötslit var klockan 11. Jag som inte alls sovit så länge på förmiddagar denna sommar börjar med detta elände de två sista semesterveckorna. Mer än lovligt korkat....suck.

I kväll var vi till Lerbäck och såg Pippi spelas. Som vanligt tokbra, snygg koreografi och fina kläder. Inser just nu att det har skrivits historia detta OS, kvinnlig boxning har införts. Jag vet inte om jag ska bli glad åt det eller inte? Ska man tycka det är ett steg framåt för jämställdheten eller ska man förfasa sig över att tjejer också sänkt sig till att puckla på varandra så de får utslagna tänder och förstörd hjärna? Nåja de har en tjock, vadderad hjälm, man får vara tacksam för det. Det var väl dock bra att svenska Anna vann sin första match och en liten indisk kvinna hälsade hem till sina tvillingar som fyllde fem år samtidigt som hon pucklat på en polsk världsmästarinna. Ja se den idrotten. I morgon är det mer hästhoppning. Sov gott!